Scurt istoric

Istorie Martie 23, 2014

Parohia Izvoare, care a functionat ca filie pana in anul 1997, isi are inceputurile in jurul anului 1912, cand cele 40 de familii din aceasta localitate au inceput demersurile pentru construirea unui lacas de cult.

Parohia Izvoare, care a functionat ca filie pana in anul 1997, isi are inceputurile in jurul anului 1912, cand cele 40 de familii din aceasta localitate au inceput demersurile pentru construirea unui lacas de cult. Odata cu ridicarea unei noi biserici in satul Ghigoiesti, biserica de lemn a acestei parohii a fost daruita celor din Izvoare, care a crescut ca numar de locuitori odata cu stramutarea localnicilor de pe Valea Muntelui aici.

In anul 1970, biserica de lemn a fost refacuta, in parte cu zid, in parte cu lemn, sub coordonarea preotului Gabriel Nicolae, iar in anul 1991, pr. paroh Arcadie Gregorian a refacut biserica aproape in totalitate, ea fiind resfintita pe 5 octombrie 1995 de catre PS Calinic Botosaneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iasilor.

In anul 1997, sub pastorirea pr. Dan Ovidiu Cojan, actualmente director al Seminarului Teologic 'Sfintii Imparati Constantin si Elena' din Piatra Neamt, parohia Izvoare a devenit de sine statatoare, ea functionand pana atunci ca filie a parohiei Ciritei. Din luna decembrie a anului 2004, parohia Izvoare este pastorita de pr. Romeo Leonte, sub a carui supraveghere au fost efectuate lucrari de reparatii atat in interiorul, cat si la exteriorul lacasului de cult si a fost intensificat programul de slujba si cateheza, prin pelerinaje, tabere de pictura si alte activitati duhovnicesti.